Blog

4 Rahsia Untuk Ke Arah Kejayaan

1. Nilai Murni Yang pertama adalah NILAI . Nilai yang anda ada yang itu yang menentukan yang akan membuatkan diri anda sentiasa positif atau pun negative. Nilai nilai ini merangkumi kasih saying, sikap ihsan , dan kemurahan . .. 2. Kepercayaan Sekiranya anda percaya bahawa perkara yang baik akan berlaku, maka ia boleh berlaku . […]

Read More..

English Speaking Activity

Hi Everyone, So last few weeks ago we had some English speaking activities with the students. Those are some clips I recorded during the session. I believe most parents whom their native tongue is not English find it difficult to teach the children English. Especially those who haven’t got the opportunity to pursue higher education. […]

Read More..

APA NAK BUAT KALAU TAK BOLEH BELAJAR AKADEMIK

Syukur kepada Allah Taala bahawa diberi kurnia dan nikmat yang tidak terhingga kepada sekalian makhluk. Hari ni cikgu nak kongsikan beberapa perkara yang menarik . Ada di kalangan pelajar dah hilang se mangat untuk pendidikan formal sekolah. Mereka ini merasakan pendidikan sekolah dah takde harapan bagi mereka. Sudah tentu ada sebab dan musababnya . Jadi […]

Read More..

Latar Belakang

Mytutorialcentre ditubuhkan bagi membantu anak-anak muda yang ingin mempelajari mata pelajaran yang kurang difahami khususnya di sekolah-sekolah yang berada di sekitar Kuala Lumpur dan Selangor. Ramai tutor yang hebat yang mampu untuk melaksanakan tanggungjawab yang baik terhadap pelajar pelajar yang bakal menduduki peperiksaan UPSR, PT3, dan juga SPM . Namun setelah lebih kurang 10 tahun […]

Read More..

Adaptasi Kisah Benar 1

Nama : Mohd Zakari Bin Said Tanya student ini, dia kata dia cuma dapat 5% je exam. Tapi tak apa, kita ikhtiar. Itu lah student pertama kami pada tahun 2016 . Parents cakap tak tau nak buat apa dah . . Setelah 2 bulan guru kami mengajar beliau, beliau mendapat 40/100 dan telah memahami segala topik tingkatan 4. . […]

Read More..

Sekadar Renungan

Sekadar #Renungan Kisah Benar Yg Dihadapi. . 1. Sekiranya anda sebagai ibu bapa melihat prestasi anak anda tidak seberapa, sangatlah wajar anda mendapatkan khidmat nasihat drpd mana2 pihak yg bertauliah. . 2. Pelbagai aspek boleh mengundang kpd kecundangan pelajar dalam pelajaran.  . 3. Selalunya ,kebanyakan parents akan cakap “Exam nnti baru hantar tuisyen”. Ya, betul.Bagi pendapat kami, […]

Read More..